Rytterskolen adskiller sig fra de fleste andre rideskoler, bl.a. ved at ved at der højst er fem ryttere på hvert hold. På denne måde sikrer vi, at der er tid til hver enkelt elev, og at der til stadighed sker en udvikling i den enkelte rytters læring.

Undervisningen bliver tilrettelagt i forhold til den enkelte elev og dennes viden samt alder.

Undervisningen er en kombination af ridning, træning/håndtering af hesten fra jorden samt teori, således at eleverne bliver godt klædt på og får en bred forståelse for alle de forskellige elementer, der hører med til at have med heste at gøre.

Udover selve ridningen bliver eleverne også undervist i horsemanship gennem teori og praksis, øvelser på pilatesbolde, oplæg om adfærds- og indlæringspsykologi og andre relevante emner. Vi taler en hel del om hestens adfærd, og hvorfor hesten udviser den adfærd og reagerer, som den gør: for der findes ingen frække heste ;-) kun heste der er mere motiverede for at gøre noget andet end det, vi ønsker af den. På den måde opnår eleverne både en solid praktisk erfaring samt en teoretisk forståelse af heste.

Hvordan fungere undervisningen:

Den første undervisningslektion i hver måned er der teori. Teori foregår primært indendørs i teorilokalet. Når der er teori undervises der 1 time, imod sætning til de andre lektioner som er 1,5 times varighed.

En typisk undervisningslektion foregår sådan her:
Hvis man er elev på det første hold:
Hver lektion er 1,5 time og består af, at man bruger den første halve time på at hente heste fra folden, strigle, sadle op og derefter rider en time.

Er man elev på det andet hold, så er den hest man skal ride på for det meste sadlet op og man begynder derfor med at ride. Efter ridetimen skal man så være med til at sadle af, strigle og sætte hesten på fold samt være med til at feje staldgang og rydde op.

Hold:

Vi har følgende hold på nuværende tidspunkt:
18.00 – 19.00: Øvet
18.00 – 19.00: Øvet
18.00 – 19.00: Letøvet
18.00 – 19.00: Letøvet
16.00 – 17.00: Begynder

De elever, der rider på det første hold kommer min. 30 min. før og henter heste på folde og klargøre.
De elever der rider på det andet hold har 30 min. efter undervisningen til at sadle af, strigle mm.
Det betyder at alle undervisninger er 1,5 time, hvoraf en halv time bliver brugt til håndtering af hesten og der bruges en time på ridning.