Rytterskolen adskiller sig fra de fleste andre rideskoler, bl.a. ved at ved at der højst er fem ryttere på hvert hold. På denne måde sikrer Karin, at der er tid til hver enkelt elev, og at der til stadighed sker en udvikling i den enkelte rytters læring.

Undervisningen bliver tilrettelagt i forhold til den enkelte elev og dennes viden samt alder.

Undervisningen er en kombination af ridning, træning/håndtering af hesten fra jorden samt teori, således at eleverne bliver godt klædt på og får en bred forståelse for alle de forskellige elementer, der hører med til at have med heste at gøre.

Udover selve ridningen bliver eleverne derfor også undervist i horsemanship gennem teori og praksis, øvelser på pilatesbolde, oplæg om adfærds- og indlæringspsykologi og andre relevante temner. Vi taler en hel del om hestens adfærd, og hvorfor hesten udviser den adfærd og reagerer, som den gør: for der findes ingen frække heste ;-) kun heste der er mere motiverede for at gøre noget andet end det, vi ønsker af den. På den måde opnår eleverne både en solid praktisk erfaring samt en teoretisk forståelse af heste.